Det nærmer seg påske

Jeg har påskestrikken klar. Lenge så grublet jeg på om det ble Nancy eller Nordkapp, men jeg har falt ned på Nordkapp med lus fra Norske ikoner. Årskaken til dette er mest at jeg er ganske stor og i tillegg smal-skuldret så jeg føler vel at raglanfelling definerer skuldre bedre enn en rundfelling, samtidig har Nancy en strikkefasthet på 27 mens Nordkapp har 22 masker på 10cm.
Jeg startet først med inspirasjon fra en Nancy-kofte som gir meg assosiasjoner til jordbær. Den er hvit, med røde stolper, vrangborder og lus mens mønsteret går i grønt og litt rødt. Jeg har ikke fått den koften ut av hodet, men samtidig så fikk jeg det ikke kombinasjonen til å stemme da jeg sto i butikken og plukket farger, det var ikke meg. Jeg syns den okergulefargen er utrolig lekker så jeg endte isteden opp med en variant av den som er avbildet, min skal ha burgunder isteden for brunt og de andre rødtonene blir ett hakk “lysere” Det røde blir orange og burgunder blir rødt osv. Det grå blir lys beige og det lyse grønne (i det grå) blir petrol. Dette blir spennende.

20140410-091241.jpg

Men først må bolen på Mariusen bli ferdig.
Den gir meg forresten en utfordring, eller ikke, min bror ønsker seg høy hals og glidelås. Høy hals er ikke noe problem, men glidelås, det har jeg aldri gjort før og det første spørsmålet er: Hvor langt ned skal glidelåsen gå og skal jeg legge opp klippemasker? Klippemasker gjør det enklere å klippe samtidig, men dersom jeg skulle ombestemme meg med glidelåsen så er det jo dumt med de klippemaskene… Evt så kan jeg jo strikke mønster frem og tilbake.
Jeg mangler 10 cm før mønsteret så det er på tide å finne ut hva jeg må gjøre. Er det vanskelig å sy på glidelås i strikketøy? Finnes det en bra tutorial noe sted?

Jeg må bare vise frem den vakre tulipanbuketten min, den står nok ikke i så mange flere dager, dessverre.

20140410-091257.jpg

Jeg syns de doble tulipanene er utrolig vakre.

20140410-091304.jpg

Disse lyktene fant jeg på Kid i går, 50% på diverse påskepynt, men disse skal få være med oss gjennom sommeren. Jeg tror de skal få en plass på terrassen. Jeg fant nemlig ut i går at jeg liker kaniner, men ikke irl, de bare biter…
20140410-091312.jpg

Status: Jeg strikker blått og venter på neste runde i SM8.
Ønsker deg en fin dag 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s